Årets bästa månad

Jag skulle vilja säga Juni, då köpte jag min kamera och hade sommarlov och spenderade fina kvällar med min vänner. Visst var den riktigt bra, och visst hade jag världens bästa känsla när jag höll i min kamera för första gången. 
 
 
Maj är den månaden som jag nog tycker bäst om ändå. Jag konfirmerades, hade en rolig fotoshoot med min kusin efter konfan och hade en fin fest för konfirmationen. Men det bästa av allt, som till och med slår känslan när jag köpte min kamera, det är när jag insåg att jag hade tillräckligt med pengar att verkligen köpa den. Det var ju min högsta önskan, att köpa min kamera, men även att få bevisa för mig själv att jag kunde spara alldeles själv. Så himla nöjd! 
 
Maj var den månad då jag fotade mest blommor eftersom alla nu hade blommat och de som hade planterats hade äntligen kommit dit! Jag hittade dessutom en park med fina rosa blommor. Det var tulpaner, rosor och pioner. De tre som är mina absoluta favoriter. 
 

2013 var året

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Konfirmerats och köpt en kamera, annars inget direkt "stort" Gått Lucia tåg för första gången under åren på Tullbroskolan!

 

Hur har ditt 2013 varit? Förvånadsvärt bra, har varit en del riktigt dåliga saker men överlag har det varit en bättre år än de andra senaste. 

 

Tror du att år 2014 kommer blir bättre? Ja, jag hoppas det i alla fall! 

 

Blev du kär i år? Nej

 

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 18/5 - konfirmation 13/6 - köpte min kamera

 

 
Vad är din största framgång 2013? Framgång och framgång, jag lyckade få i hop pengar till min kamera är väl den största "framgången"
 
 
Bästa köpet? Börjar bli upprepigt... men helt klart min Canon EOS 600D 

 

Vad spenderade du mest pengar på? Utöver kameran så är det kläder

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag har bra vänner, fin familj och att detta året inte har varit så dåligt som jag först trodde det skulle bli

 

 
Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? En pojkvän hade inte suttit fel, men annars hade lite mer inspiration. Haft så dåligt med inspiration under 2013!

 

Vad fick dig att må bra? Så klart mina vänner och min familj, men även att gå ut och fota och bara tänka fotografi för en stund

 

Vem saknade du? Tore, Farfar och min kusin som åkte till USA för ett års tid!

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? Försök att spara lite mer pengar eftersom många utgifter kommer innan sommarn, försök har roligt under sista tiden i nionde klass och lycka till på gymnasiet, njut för guds skull av sommaren!! 

 
 

 

 

 


Årets julklappar

I går fick jag alla julklappar och är så himla nöjd, kan stryka ungefär allt från min önskelista nu vilket är superbra! 
 
 
Fick även en korg där några av sakerna låg i och en annan rosa tröja. Såhär i efterhand ser jag att mina julklappar gick i rosa/blått tema hihi, lite fint sådär. 

Dopparedan

God Jul på er! Äntligen julafton, redan fått två paket som innehöll ett efterlängtat close-up filter och ett par örhängen. Klockan tre är det Kalle Anka och sedan är det bara att åka till mormor och morfar för att fira med släkten.
 
Hoppas verkligen ni får en bra dag! 
 

Nu är det jul här i vårt hus

I dag är det dan för dopparedan vilket innebär att ikväll är det uppesittarkväll framför bingolotto. Egentligen är det enligt mig det bästa med hela julen, vet inte riktigt varför har bara alltid tyckt att det är det mysigaste. Dessutom blir det skinka, vit sås med senap, ärtor och potatis till kvällsmat som också alltid händer den 23:e. 
 
Och självklart är det julafton i morgon! GOD JUL! 
 
 

Svar på bloggfrågor

1. Hur länge har du bloggat? Sedan hösten 2010, men har bara varit på denna bloggen sedan i November detta året. 

 

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Jag visste ingenting om bloggar och fattade knappt vad det var för något. Men jag tyckte det verkade roligt när mina vänner berättade att de bloggade.  

 

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Tror att det var Tinkerbellas eller Fokis, men jag läste även några bakbloggar. 

 

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?  Första inlägget på denna blogg är det inte direkt något konstigt med, dock mitt allra första blogginlägg någonsin skämt jag över, använde mig av bilder från goggle och klippte i hop saker på picnik. Usch, så himla hemskt. Tur att mina första bloggar inte längre finns kvar. 

  

 

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Jag återvänder nog till en hel del bloggar, de jag följer på bloglovin såklart men även sådana bloggar jag kikar in på då och då, vet tyvärr inte antalet. 

 

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar? Det är nog väldigt blandat, några har ju en blogg endast för skönhet eller mode, några har fotobloggar och de resterande har dagboksbloggar. 

 

 

7. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.  Finns nog ärligt talat hur många som helst som är väldigt olik just mig, kommer dock för tillfället inte på någon. 

 

8. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. Linn. Illustioner.blogg.se. Vi båda bär kjol till vardag, älskar ljusa färger, rosetter, rosor och andra fina blommor. Älskar hennes blogg och det är bland annat där jag får mycket inspiration i från.  

 

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? De säger väl ingenting direkt som jag tänker på, mamma är den i familjen som läser min blogg, men hon stället bara någon fråga i bland om hon undrar något, mina vänner läser väl min blogg lite då och då, de påpekar inget heller direkt. 

 

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Ingen aning, har inte frågat, om det hade varit så tror jag någon hade berättat det. Dessutom försöker jag alltid vara mig själv i mina bloggar. 

 

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Jag skriver inte mycket om mitt privata över huvudtaget, jag skriver inte när dagarna varit dåligt utan fokuserar ofta på det bra i bloggen, kanske borde jag bli bättre på att ta upp det dåliga också?

 

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Vad jag gjort i dag, något man gjorde när man bara ville blogga lite. Jag kanske skriver vad jag gjort under dagen, men inte i detaljer som jag gjorde förr tex. i dag vaknade jag 09:35 och åt lite frukost osv.  

 

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Jag bloggar för min skull, för att få ut det jag vill ha ut och om ingen läser min blogg om ingen kommenterar osv så gör det mig inget eftersom det är för min skull jag bloggar. Bloggar inte för att få bekräftelse. 

 

14. Tror du att en kan lära känna en person genom att läsa hens blogg? Ja, om båda gillar samma saker, kanske bor nära varandra så kanske möjligheterna finns. 

 

 

15. Har du träffat folk irl efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Tyvärr inte, jag har några jag börjat prata med pga att båda bloggade och man kommenterade varandras bloggar, men har tyvärr aldrig träffat någon av dem. 

 

 

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Det beror på vad för slags person man är, man kan inte förvänta sig hög statestik och mångs fina kommentarer, så för de som tar åt sig, ja. 

 

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Nej, inte än så länge, men självklart kan det nog hända någon gång i framtiden om någon skriver något den inte borde. 

 

 

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Det har jag säkert, som tur inte på senaste tid. 

 

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Man måste lägga ner tid. Jag som verkligen gillar att blogga lägger mycket tid på design och inlägg, dessutom tycker jag det är svårt att nå ut till nya läsare.  

 

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Hoppas kan man alltid, skulle gärna bli en stor bloggare eftersom jag vill nå ut till människor och inspirera andra.  älskar ju att skriva.

 

 

 


Jullovet som äntligen anlände

Igår var det avslutning och efteråt spenderade jag, Evelina, Evelina och Sarah kvällen tillsammans och hade det bra. Mycket skratt, pizza till mat och secret santa till några Eva och Adam avsnitt. 
 
 
 

Mestore.se

Förra veckan fick jag hem ett paket från Mestore.se som innehöll 11 ringar. Älskar verkligen ringar, speciellt den ringen med en rosett på. 
 
 
 
 
 

Lucia

Idag är det Luciadagen och vi som är med i kören lussade för skolan och ett dagis som ligger intill skolan. Allt gick bra bortsett från värmen som uppstod när vi sjung för dagisbarnen. Efteråt bestämde vi tjejer från våran klass att ta lite bilder, så en utav sexorna i våran hemvist fick ta lite bilder när vi stod i våra lucialinnen. 
 
 
 
 

Gymnasiet?

Jag har inte skrivt på just denna bloggen innan om gymnasie valet som sker för mig i februari, men jag hade tidigare fem skolor jag valde mellan. Plusgymnasiet Varberg, LBS (ljud och bildskolan) Varberg och Halmstad ,Struregymnasiet Halmstad och Falkenbergs gymnasiet. Foto var den linjen jag ville gå och jag har varit på alla skolor och varit på alla. Nu efter att ha varit på alla så känns LBS i Varberg bäst och det är mitt förstaval, då kommer jag till detta när jag måste bestämma andra val, trots att jag egetligen inte vill tänka på att inte komma in på mitt första val. 
 
hade ingen passande bild, men denna var ljus och rosa och innehåll rosor, då det blev bra. 

Äntligen vitt på marken vi går på

Första snön för denna säsong ha anlänt och nu är det lite vitt på marken och jag kom på att jag nog behöver invistera mig själv några par tjockare strumpbyxor då jag går i kjol varje dag. Nu ska vi hem till mormor och morfar och göra vårat älskade julgodis. Så himla mysigt!
 
 

Akta huvudet SVT

Förra veckan var Akta Huvudet i våran klass och det handlar om våld i samhället och hur ett enda slag kan ge stora konsekvenser. SVT kom på fredagen och filmade lite och nu har det kommit ut:
 
 
 
 Dock går det inte att fixa den lite större som bloggbilderna men det får duga.
 

RSS 2.0